Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ο ύπνος και η σημασία του για την υγεία των εφήβων»



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, μέσω των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με τίτλο:

"Ο ύπνος και η σημασία του για την υγεία των εφήβων»
σε συνεργασία με την  Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες.
Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, σχολικούς ψυχολόγους και γονείς μαθητών και σκοπός της είναι να προσφέρει χρήσιμες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με:  
  • τον μηχανισμό του ύπνου και τη σημασία του για την υγεία των εφήβων
  • τις διαταραχές του ύπνου και τις συνέπειές τους στις σχολικές δραστηριότητες εφήβων μαθητών με δυσκολίες μάθησης
  • την παρουσία του ύπνου και των ονείρων στη λογοτεχνία από τον Όμηρο έως τον Καβάφη
 Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου φιλοξενεί  τη θεατρική κωμωδία " Τι θα γίνει, θα κοιμηθούμε απόψε;" με θέμα τη λειτουργία του εγκεφάλου πριν και κατά τη διάρκεια του ύπνου, σε συνεργασία με την Science Art Society. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και σχολικούς ψυχολόγους.

 Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016  και ώρες 17:00-20:00 στον Πολυχώρο Δημαρχείου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) Παλαιού Φαλήρου (διεύθ.: Τερψιχόρης 51 και Αρτέμιδος, Παλ. Φάληρο). Για χάρτη πρόσβασης, πατήστε στον σύνδεσμο: ΧΑΡΤΗΣ 
Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα πατώντας (ctrl+click) πάνω στον ενεργό σύνδεσμο: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  
ΕΓΓΡΑΦΟ Δ/ΝΣΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΑΦΙΣΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: